Бібліотечна інформина “Державність, вимріяна поколіннями”

#Бібліотека_у_дворах

28 липня 2022р працівники бібліотеки-філії №5 провели  на подвір’ї з дітьми та батьками бібліотечну інформину «Державність, вимріяна поколіннями» з нагоди Дня Української Державності, в рамках проєкту «Бібліотека у дворах»

Вчися пишатися своїми предками, і нащадки пишатимуться тобою. Бо ж українець – не тільки той,  чиї діди були українцями, а той, чиї діти будуть українцями.

            з книги Братів Капранових «Мальована історія Незалежності України»

  Розпочала захід завідувачка бібліотеки №5 Українець Світлана, запитанням до присутніх, які події відзначаємо 28 липня (д. св. Володимира, д. хрещення України-Русі, д. державності ). Вона провела користувачам книгозбірні хронологію державності України з цікавими фактами за вищезгаданою книгою Братів Капранових (давні стоянки в Мізині, Трипільці, Кіммерійці, Скіфи, Сармати, Київська Русь, Галицько-Волинське князівство, Литовська доба, Козачина, УНР, Незалежна Україна)  і за  журналом «Крилаті»- 2022р.-№3 (російські вторгнення в українську державу, починаючи з 12ст. князем Андрієм Боголюбським). Паралельно охочі читачі шукали відповідні місця на карті України,  розглядали ілюстрації древніх поселень в книгах «100 найвідоміших шедеврів України», «Держава і цивілізація в історії України», переглядали сторінки історії в журналах «Дзвіночок».  П’ятикласник   Пичіль Назар оповів про князів Київської Русі за прочитаною книгою О.Олеся «Княжа Україна». Читачі молодших класів Пичіль Наталя і Білоборода Анастасія за власним бажанням декламували вірші про Україну.

 Мами дітей Білобородів, Пичіль, Криворучко спілкувалася з бібліотекарями про винищення і викрадення московитами  української спадщини ( за серією документальних фільмів «Україна. Відроджуємо свою історію»). Тим часом, старші  діти (5-6 класи) грали в журнальну гру «Мандри стежками древніх українців», а молодші—розфарбовували трипільські гончарні вироби.

Бібліотекарка Дяків Романія оформила аплікацію в національному стилі,  провела вікторину про атрибути української держави, організувала присутніх до співу «Ой, у лузі червона калина», яку підтримали на балконах мешканці будинку.  

Завідувачка бібліотеки №5 побажала дітям продовжувати вивчати історію України, щоб в майбутньому стати вченими, урядовцями і повернути Україні цінності (ікону Вишгородську, клейноди Богдана Хмельницького,  корону Данила Галицького, рештки князів, гетьманів…).  На завершення заходу вона гостила всіх присутніх солодощами.

 Відповідальна Українець С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top