Екологічний урок “Екологічна культура нині – здорове довкілля завтра”

15 квітня традиційно в Україні відзначають День екологічних знань. Основна мета цього свята – просування екологічних знань та формування екологічної культури населення, інформування громадськості про стан навколишнього природного середовища. 

Про екологію рідного краю говорили 18.04.2023 року у кімнаті-музею І. Франка краєзнавчого відділу ЦБ (вул. Мазепи, 1) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради. На екологічний урок до світлиці завітала лекторка – біолог Софія Савчук, а також небайдужі читачі краєзнавчого відділу бібліотеки. 

За словами пані Софії, найбільшою екологічною проблемою сьогодення є забруднення. Подолати це загальне лихо можна лише згуртованою працею, яка починається з маленького – сортування сміття вдома, збір і пильність на вулиці. Лекторка наголосила, що екологічне мислення треба виховувати у кожній людині зокрема. Адже з нього починається розуміння сучасних екологічних проблем держави й світу, розвивається особиста відповідальність за стан довкілля. У лекції йшлося і про відродження кращих традицій українського народу у взаємовідносинах з довкіллям, виховання любові до рідної природи.

Доповненням до розповіді біолога стала викладка тематичної літератури та підготовлений бібліотекарями список рекомендованих книг та фільмів на екологічну тематику. 

Матеріал підготували працівники краєзнавчого відділу МЦБС. 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top