Еко-гра “Ти можеш врятувати планету, сортуючи сміття”

#Бібліотека_у_дворах

Навчімось землю підмітати

І не смітити навкруги,

Про чистоту постійно дбати

Бо бруд, сміття – це вороги

                            Роман Любко

10.08.2022р.  завідувачка бібліотеки-філії №5 провела у дворі з дітьми еко-гру «Ти можеш врятувати планету, сортуючи сміття».

Бібліотекар звернулася до дітей словами І. Щедріної «А чи  знаєте ви, діти, хто створив птахів і квіти», а ті відповідали: «Бог створив цей світ і нас».  Присутні ланцюжком читали уривок про  створення світу з дитячої Біблії. Бібліотекарка наголосила, що Бог створив дари природи, щоб людина користувалася ними, а не засмічувала, заохочуючи переглянути журнали «Крилаті», «Зернятко», «Стежка», енциклопедії «Птахи», «Тварини», «Рослини». Працівниця бібліотеки розповіла про організацію «Їжа Марії» з Меджугор’я, яка годує школярів в Африканських країнах, де протягом 2-х років не було дощу внаслідок забруднення навколишнього середовища.   

Після цього читачі сортували сміття: їжу; відходи, що утилізуються (батарейки, лампи, медичні засоби); те, що переробляється (папір, пластик, скло, тощо). Таку гру – картинки з малюнками відбирати   в іграшкові контейнери —  бібліотека отримала через АБІС від міжнародної організації. А одна з матерів читала дітям цікавинки Божого світу з вищезгаданої періодики. Старші школярі грали в журнальну гру «Веселкові барви літа», а молодші – віднаходили звірят в лісової кравчині, малювали малюнки, навіть складали вірші про любов до України. 

На завершення – працівниця книгозбірні гостила присутніх цукерками.

 Відповідальна Українець С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top