Зустріч-знайомство з відомим спортсменом Іваном Ільковичем Файчаком «Міць і гордість міста»

Іван Ількович Файчак – багаторазовий чемпіон та рекордсмен України, переможець чемпіонату Європи з легкої атлетики, призер чемпіонату світу серед ветеранів у бар’єрному спринті, чемпіон Європи з п’ятиборства. Спортсмен-ветеран має у своїй спортивній скарбниці більше сотні медалей, а за плечима – тисячі кілометрів доріг, оскільки об’їздив багато країн світу.

26.01.2023 року в читальному залі ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбулася зустріч-знайомство з відомим спортсменом Іваном Ільковичем Файчаком «Міць і гордість міста».

Іван Ількович Файчак – мешканець нашого міста, неординарна особистість. Підтягнутий, усміхнений, цілеспрямований, з іскрою в очах — таким знають Івана Ільковича не лише в університеті, а й на Прикарпатті, в  Україні й світі. А ІФНТУНГ віддавна вважає його своєю живою спортивною легендою. Сьогодні, згідно наказу ректора, Іван Ількович працює консультантом кафедри, він член ради ФЛАІФ, активна та життєрадісна людина, приклад для наслідування для молоді. Чимало енергії, знань, умінь доклав до виховання студентської спортивної молоді.

Ведуча заходу провідний бібліотекар читального залу ЦБ Надія Каретнікова познайомила присутніх із непересічною особистістю, знаним ветераном українського спорту Іваном Ільковичем Фальчаком, з цікавими фактами спортивної біографії відомого краянина, його досягненнями, що принесли славу Прикарпаттю.

Іван Ількович цікаво розповів про незабутні спортивні змагання, у яких йому довелося брати участь, всеукраїнські та  міжнародні  турніри. Гості заходу захоплено слухали спогади про різні країни, в яких побував. А ще спортсмен читає багато лекцій про здоровий спосіб життя, тому охоче  поділився своїми рецептами та рекомендаціями щодо щасливого довголіття.

З вітальним словом до присутніх звернувся Віталій Матешко, директор департаменту молодіжної політики та спорту. Василь Кричун, голова федерації ветеранів спорту, поділився своїми спогадами про спільні поїздки на різноманітні змагання.

Друзі Івана Ільковича у В. І. Дяченко, З. Фурикевич у своїх виступах висловили чимало щирих і теплих слів, побажали ветеранові спорту невичерпної життєвої енергії, оптимізму, здійснення мрій, нових звитяг та козацького здоров’я на многії літа. 

На заході були присутні члени клубу “Люди золотого віку”, бібліотекарі Івано-Франківської МЦБС, користувачі читального залу ЦБ.

Відповідальна за проведення заходу провідний бібліотекар читального залу Надія Каретнікова.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top