“Країна, яку не знайти на карті”

Діти — люди, як і всі…
Я не вірю у цілком щасливий або нещасливий світ дітей.
Існує лише один світ, і діти в ньому разом із дорослими…
Крістіна Нестлінгер, німецька письменниця

1 червня 2022 року завідувачка бібліотеки-філії №5 Івано-Франківської МЦБС. провела з дітьми  літературну подорож “Країна, яку не знайти на карті” з нагоди Міжнародного дня захисту дітей  в рамках проєкту  #Бібліотека_у_дворах.

Молодші читачі власноруч створювали літературну карту дитинства, відгадуючи і вписуючи назви книг відомих казкарів. А допомогою їм слугувала викладка книг. Бібліотекарка оповіла присутнім цікаву історію “Аліси в країні чудес” Л. Керрола (190 років з дня народження) із книги А.Костецького “Пригоди славнозвісних книг”.
На завершення дітлахи мандрували книжками з доповненою реальністю, в яких малюнки оживали за допомогою гаджета; грали в настільну журнальну гру “Подорож казковою країною”, виявляючи неабияке захоплення. Оскільки, за словами Аліси з твору Л.Керрола “…від карамелі чи інших цукерок діти стають солодкі-пресолодкі”, працівниця книгозбірні №5 пригощала школярів солодощами, а відтак– роздавала іконки Христа Царя, бажаючи всім Божого захисту.

Кілька фраз від письменників, книги, яких здолали час. «Я хочу писати для таких читачів, які здатні творити чудеса. А чудеса творять діти, коли читають книги. Вони беруть наші убогі думки та слова, вони вселяють у них життя і блиск…” (Астрід Ліндгрен, шведська письменниця)

“Ет, чого варта книжка без малюнків та розмов? – зітхнула Аліса”. “Любов єдина крутить світом” (Льюїс Керрол «Аліса в Країні Чудес»).

 Відповідальна: Українець С.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top