“Легендарний співець і мислитель”

Початок же всякої премудрості – розуміти Господа.
Г. Сковорода

06 грудня 2022 року в бібліотеці-філії №5 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради проведено заочну зустріч «Легендарний співець і мислитель» з нагоди Року Сковороди, 300-річчя мандрівного філософа, педагога, музиканта, поета Григорія Сковороди, а тепер ще й символу свободи України.

Працівники книгозбірні №5 підготували низку камерних форм, щоб користувачі змогли пізнати особистість Г. Сковороди в повноті. Дяків Р. зробила сувої висловів мислителя «Великий український любомудр», які читачі вибирали собі в подарунок. А Українець С. створила в прямому ефірі сторінки фейсбук відеоскрайбінг до байки харківської «Верблюд та Олень».

 Відвідувачі бібліотеки №5 переглядали   відео на сторінці фейсбук «Бібліотека сімейного дозвілля Пасічна» про музейний комплекс в с. Сковородинівка (ще до знищення рашистською ракетою). Ознайомлювалися з творчістю Григорія Савича ( лекції з катехизису, етики; філософські трактати про пізнання себе і Бога, про сродну працю; пісні, байки натхненні Святим Писанням) з викладки літератури «Мандрівний університет» України». На ній бібліотекарі  представили видання творів Григорія Сковороди Гарвардського університету та Київської бібліотеки давнього українського письменства, збірник «Українська Байка», фотокнигу «Наш перворозум» видавництва «Спалах», біографічну монографію Л.Ушкалова, працю Д.Чижевського «Філософія Г. С. Сковороди». А також художні твори про мислителя: П. Тичини «Симфонія»,  В. Єшкілєва «Усі кути Трикутника: Апокриф мандрів Григорія Сковороди», В.Шевчука «Предтеча».

Учімося жити Божими цінностями разом з Г.Сковородою !

Захід підготували і провели – Українець С., Дяків Р.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top