Літературні посиденьки “Бабуся читає, внучата гарно сприймають”

“Якщо ви хочете, щоб ваші діти були розумними –
читайте їм казки, якщо ви хочете, щоб вони стали
ще розумнішими, то читайте більше”
А. Ейнштейн

Читати дітям книги потрібно з раннього віку, саджаючи дитину на коліна. Це психологічний контакт, в процесі якого дитина вчиться довіряти батькам, чути їх голос, привчатися до книги. Відповідальні за це, як правило, матусі і бабусі. Чим частіше дитині читають книжки, тим швидше вона розвивається. Рекомендується читати казки не лише перед сном, але й протягом дня – кілька разів на день. Під час читання важливо вести діалог зі своїм малюком – перепитувати його про прочитане, обговорювати певні ситуації, разом оцінювати вчинки казкових героїв. Читати дітям казки можуть не тільки батьки, але й дідусь з бабусею. Спільне читання з дитиною допомагає налагодити зв’язок між малюком і рідними йому людьми.  Під час читання дитина буде відчувати тепло, сімейний затишок і довіру. І вже, коли дитина підростає, бажано прийти з нею до бібліотеки.

Бібліотеку-філію №13 (с.Хриплин, вул.Берегова 4в) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради також відвідують батьки з дітьми. І коли дорослі вибирають для себе літературу, бібліотекарка проводить дитині екскурсію бібліотекою. Дитина дізнається, що в бібліотечному будиночку живе багато гарних, яскраво оформлених книг і кольорових журналів. Всі вони чекають на свого читача. Дитині хочеться багато книг забрати додому, щоб разом з батьками їх прочитати. Пройде небагато часу і ця дитина запам’ятає перший візит до бібліотеки і їй захочеться ще не один раз сюди повернутися.

Шановні батьки, дідусі і бабусі! Завжди читайте своїм дітям, читайте в сімейному колі разом з ними, виховуйте в своїх дітях інтерес до книги, і це обов’язково принесе свої результати.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top