Слайд-шоу: “Архітектура – єдність користі, міцності та краси”

“Матір мистецтва – архітектура. Без архітектури нашого власного буття ми не маємо душі своєї цивілізації”.
Франк Ллойд Райт

Щороку, 1 липня, святкують своє професійне свято архітектори, будівельники і всі причетні до цього мистецтва. Всесвітній день архітектора  заснований Міжнародним союзом архітекторів і започаткований у 1946 році після Другої світової війни. Саме в цей час потрібно було відбудовувати міста, відтворювати пам’ятки архітектури, які зазнали руйнації. В Україні його святкують згідно Указу Президента України від 17.06.1995 року.

Архітектура нашого міста формувалась впродовж тривалого історичного періоду в тісному європейському контексті. Тут можна побачити прекрасні зразки конструктивізму, бароко з елементами ренесансу, австро-баварського бароко, неоготики, еклектики, модернізму взірці мавританського та візантійського стилю, а також будівлі радянського періоду.

Працівники відділу краєзнавства ЦБ (вул. Мазепи, 3) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради вітають з професійним святом архітекторів, урбаністів та будівельників нашого міста. І в дарунок пропонують переглянути слайд-шоу: “Архітектура – єдність користі, міцності та краси”:

Матеріал підготували працівники відділу краєзнавства ЦБ.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top