Франкові читання “Мудре слово Франкове,- дзвін незламної криці…” на вулицях обласного центру

… Він в нашій праці, в молитвах від
роду
І райдуги беруть від нього вроду,
Малі струмки – свій тихий бурять плин.
(Ярослав Дорошенко)

Напередодні Дня письменника (3 березня) працівники краєзнавчого відділу ЦБ (вул.Г.Мазепи,3) розпочали святкування Року Івана Франка, який був оголошений Івано-Франківською обласною радою з нагоди відзначення 160-річчя від дня народження Івана Яковича Франка.

27-28 лютого бібліотекарі разом з читачами Микитюк Софією, Цапар Іриною, Широкою Христиною і Худяк Уляною (ученицями 11 класу ЗОШ I-III ст. №10) організували Франкові читання “Мудре слово Франкове,- дзвін незламної криці…” на вулицях обласного центру.

Захід розпочався, біля пам’ятника Каменяру, декламуванням вірша “Вічний революціонер”- Микитюк Софією. Худяк Уляна розповіла історію встановлення монументу поетові в Івано-Франківську.

І.Я.Франко є для нас не лише “Великим Каменярем” і вічним революціонером. Адже він був звичайною людиною. Закохувався, страждав, розчаровувався… І не знаєш кому віддати перевагу: поетові боротьби, чи поетові лірикові, співцеві кохання і настроїв. Чи будуть знати про Франка як про людину, яка попри свої революційні поезії створила ніжні, тремтливі рядки – з’ясовували Цапар Ірина і Широка Христина, декламуючи імтимну лірику та епістолярну спадщину.

Франкові читання популяризують життя і творчість славетного сина українського народу.

Монтаж: Микитюк Софії.
Матеріал підготувала і організувала захід бібліотекар Микитюк У.С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top