Хвилинка застереження “Обережно! Шкідливе задоволення”

Всесвітня організація охорони здоров’я в 1988 році оголосила 31 травня Всесвітнім днем без тютюну. Перед світовою спільнотою було поставлене завдання – домогтися, щоб у XXI столітті проблема куріння тютюну зникла. XXI століття настало, але проблема не зникла. Боротьба з нікотином триває. 

31.05.2023 року в бібліотеці-філії №13 (с.Хриплин, вул Берегова 4в) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся захід для підлітків: “Обережно! Шкідливе задоволення”до Всесвітнього дня без тютюну. Завідувачка бібліотеки розповіла присутнім, про історію тютюну та тютюнопаління. Підлітки дізналися коли і ким був завезений тютюн до Європи і як колись карали курців, прирівнюючи їх до злодіїв та злочинців.  Молодь також переглянула відеоролик “Курінню – ні!”.

Звичка курити є однією з найбільш поширених епідемій за всю історію існування людства. Нікотиноманія стоїть в одному ряду з алкоголізмом і наркоманією. Не менш небезпечним є пасивне куріння, особливо для дітей та молоді. Саме воно спричиняє численні бронхіти, пневмонії, астми, серцево-судинні та неврологічні ускладнення. 

Тютюновий дим містить понад 4000 хімічних сполук, з яких 250 є токсичними, а близько 70 викликають онкологічні захворювання. Деякі з цих елементів входять до складу отрути для комах, лаку для дерева, містяться в щурячій отруті, рідині для зняття лаку. 

Пам’ятайте! Задоволення, отримане від куріння – уявне.

Звички крадуть не лише здоров’я, але й нашу свободу. Адже наші слабкості порядкують нашим життям значно більше нас.

Відповідальна за захід – Бабій О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top