Історичний набат «Чорнобиль у серці України, а тінь його по всій землі»

Чорнобиль…
Чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, все одно це слово полум’янітиме чорним вогнищем скорботи. Минає 37 років від того часу, як трапилася чи не найжахливіша екологічна катастрофа сучасності, вибух на Чорнобильській атомній станції. Щороку, з того часу, наприкінці квітня людство згадує про ці трагічні події, що відбулися в Україні. Й досі чорнобильська катастрофа нагадує про себе втраченими життями близьких людей, знівеченими людськими долями, залишеними містами у зоні відчуження, до яких навряд чи повернуться люди найближчими роками.

26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС сталась страшна трагедія-на четвертому енергоблоці два теплових вибухи цілком зруйнували реактор.  Десятки тисяч мешканців залишили свої домівки назавжди.  Вже  37 років з дня Чорнобильської трагедії,трагедії, яка змінила погляди людства на переможне крокування планетою мирного атома. Тисячі квадратних кілометрів стали непридатними для життя на багато років. Проходять роки після аварії на ЧАЕС ,а біль не вщухає, тривога не покидає людей пов’язаних із скорботним часом ядерного апокаліпсису. Чорнобильська трагедія надовго залишиться у нашій пам’яті . Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки,ще довго чути мемо цей тривожний набат Чорнобиля.

26 квітня 2023 року в бібліотеці-філії №1 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся історичний набат «Чорнобиль у серці України, а тінь його по всій землі». Розпочався захід із вшанування хвилиною мовчання жертв Чорнобильської катастрофи. Із вступним словом про ці події того часу виступила бібліотекар філії №1, зазначивши,що ця трагедія зачепила долю кожного українця, сколихнула життєве дерево багатомільйонного народу.

До уваги користувачів в  бібліотеці  представлено книжкову виставку «Чорнобиль: Трагедія. Подвиг. Пам’ять», присвячену   вшануванню учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.  Ліквідатори — люди, що за обов’язком служби взяли участь у ліквідації наслідків чорнобильської катастрофи. Це люди різних національностей, професій, різного віку. Біда їх об’єднала, і де б вони не народилися, у яких краях не мешкали — у їхньому життєвому паспорті значиться прописка «Чорнобилець».Книги по даній темі можна  переглянути ще протягом тижня.

Відповідальна за захід: Недбаєва О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top